Vacuüm gegaarde groenten

Wij nemen jouw mise en place uit handen zodat jij je kan focussen op waar het echt om gaat: jouw gasten verrassen.

Smaak, smaak, smaak. Vacuüm garen van groente en fruit heeft veel voordelen. Bij de bereiding gaan geen smaken verloren en de voedingsstoffen en kleur blijven behouden. Rust in piekuren. Door vacuüm te garen zijn producten langer houdbaar. Je hoeft dus minder weg te gooien en grijpt nooit mis, dit alles puur natuur en zonder conserveringsmiddelen.

Bospeen

Artikelnummer: 261002

Bewerking: Geschild met stukje loof.

Smaak: Geconcentreerde zoete smaak.

Bereidingswijze: Opstoven in klontje boter of roosteren.

Combineren met: Lekker met smaken als sesam, sinaasappelschil of groene kruiden.

Gele biet

Artikelnummer: 261004

Bewerking: Geschild en in 1/8ste parten.

Smaak: Milde en aardse smaak. Opvallende gele kleur.

Bereidingswijze: In klontje boter warm maken. Of gebruik een beetje gerookte olijfolie, geeft een spannende smaak.

Combineren met: Veel combinaties met biet zijn een schot in de roos.

Flespompoen

Artikelnummer: 261005

Bewerking: Geschild in stukken

Smaak: Zachte pompoen smaak.

Bereidingswijze: Kort roosteren in een pan of oven. Ook lekker van de barbecue.

Combineren met: Hazelnoot, crème fraîche of pompoenpitten.

 

Banaansjalotten

Artikelnummer: 2610023

Bewerking: Geschoond.

Smaak: Volle sjalotten smaak.

Bereidingswijze: Snijd in de lengte doormidden en rooster op het snijvlak.

Combineren met: Koud met pate en terrine. Geroosterd zeer breed toepasbaar.

Venkel

Artikelnummer: 261003

Bewerking: In kwarten gesneden met het kontje en loof er nog aan.

Smaak: Mooie venkelsmaak met tonen van anijs. Blijft fris en krokant.

Bereidingswijze: Kort warm stoven.

Combineren met: Fantastisch in bouillabaisse en andere visgerechten.

Witlof

Artikelnummer: 261000

Bewerking: Fijne maat witlof met paar druppels citroensap.

Smaak: Karakteristieke witlof smaak, perfect gegaard zonder verkleuring.

Bereidingswijze: Bijvoorbeeld in de lengte doormidden snijden en roosteren op de snijkant.

Op zoek naar een gemakkelijk en smaakvol groentegarnituur wat helemaal van deze tijd is? Rooster sous-vide gegaarde groenten! Dep de groente droog op keukenpapier en snij bijvoorbeeld de witlofstronk in de lengte doormidden. Rooster de witlof op de snijkant in een anti-aanbak pan in een klein beetje geklaarde boter. Meer dan een beetje zeezout om op smaak te maken heb je niet nodig.

Schorseneren

Artikelnummer: 261001

Bewerking: Geschild en verpakt met een paar druppels citroensap.

Smaak: Rijke en romige smaak.

Bereidingswijze: Warm te maken in bijvoorbeeld een klont boter en wat groente bouillon. Ook prima te roosteren.

Combineren met: Lekker bij gevogelte en bijvoorbeeld paddestoelen.

Pastinaak

Artikelnummer: 261012

Bewerking: Geschild en door de helft gesneden.

Smaak: Mooie zoete anijssmaak.

Bereidingswijze: Kort roosteren in een pan of oven.

Combineren met: Heerlijk bij bijvoorbeeld vlees of wild.

Asperge

Artikelnummer: 261019

Bewerking: Geschilde en bijgesneden AA asperges.

Smaak: Puurder dan dit wordt de aspergesmaak niet. Echt ultiem.

Bereidingswijze: Kort warm maken in de stoomoven of pan met een klontje boter.

Combineren met: Tal van verrassende combinaties mogelijk, al blijven de klassiekers ook altijd een schot in de roos.

Jij kiest. Ons sous vide groente en fruit is jouw betrouwbare basis. Jij kiest, opstoven in een klontje boter of van de barbecue, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Wit van prei

Artikelnummer: 261021

Bewerking: Stukken wit van prei 10 cm.

Smaak: Romige, zachte en geconcentreerde preismaak.

Bereidingswijze: Snijd in de lengte doormidden en rooster op het snijvlak, of maak bijvoorbeeld plakken waar je de ringen mooi van ziet.

Combineren met: Lekker met gesmolten vanilleboter of vadouvan.

Knolselderij

Artikelnummer: 261041

Bewerking: Mooi gelijke schijven.

Smaak: Aromatisch en iets aards.

Bereidingswijze: Heerlijk om uit de verpakking te grillen.

Combineren met: Klassieke combinaties met varkensvlees en eend. Ook kruiden als peterselie en dragon werken goed.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.