Kool is cool

Het seizoen is nu, ze laten zich goed verwerken en ze zijn tegelijkertijd top van smaak en uitermate gezond. Een echte topper dus, die je dit seizoen niet mag laten liggen.

Kool is dol op zwavel en neemt dit dan ook maximaal op uit de bodem waar het groeit. Wanneer hij te lang wordt gekookt, komen deze verbindingen vrij. En ja, daar is dan die typerende lucht waardoor huiskamers en keukens zo gaan ruiken.

De winter is het gloriemoment van de ‘blad’ kolen. Op dit moment staan meerdere prachtige koolsoorten bij ons in de cel en vormen een kleurrijk geheel, je krijgt er gelijk trek van!

Een echte topper, die je dit seizoen niet mag laten liggen
Zoveel keuze

De echte winterkost als boerenkool, rode kool en witte kool fleuren de boel al op, maar wat dacht je van frisse Bloemendaalse gele! Een savooiekool uit de regio Kennemerland met een mooie zachte bladstructuur. Cavolo nero, ook wel palmkool genoemd, heeft geen krop maar stengels die aan de onderkant met elkaar zijn verbonden. Donkergroene, stevige bladeren die na garen niet meer nodig hebben dan een beetje zout en peper, een waanzinnig winterproduct! Maar denk ook eens aan zuurkool uit de Elzas. Van de originele rauwe versie tot verschillende gemarineerde soorten als de choucroute cuite brasserie met riesling, reuzel, ui, spekjes en jeneverbes. Deze smaken geven de Hollandse pot een verrassende en vooral lekkere twist.

Kool is van vroeger, maar kool is nog veel meer van nu.

Rungis is een echte specialist. Het is een bedrijf dat bovenop de primeurs zit en alles is super vers. Het is een van de betere, zo niet de beste, groenteboeren van Nederland.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.