Kool is cool

Het seizoen is nu, ze laten zich goed verwerken en ze zijn tegelijkertijd top van smaak en uitermate gezond. Een echte topper dus, die je dit seizoen niet mag laten liggen.

Kool is dol op zwavel en neemt dit dan ook maximaal op uit de bodem waar het groeit. Wanneer hij te lang wordt gekookt, komen deze verbindingen vrij. En ja, daar is dan die typerende lucht waardoor huiskamers en keukens zo gaan ruiken.

De winter is het gloriemoment van de ‘blad’ kolen. Op dit moment staan meerdere prachtige koolsoorten bij ons in de cel en vormen een kleurrijk geheel, je krijgt er gelijk trek van!

Een echte topper, die je dit seizoen niet mag laten liggen
Zoveel keuze

De echte winterkost als boerenkool, rode kool en witte kool fleuren de boel al op, maar wat dacht je van frisse Bloemendaalse gele! Een savooiekool uit de regio Kennemerland met een mooie zachte bladstructuur.

Cavalo nero, ook wel palmkool genoemd, heeft geen krop maar stengels die aan de onderkant met elkaar zijn verbonden. Donkergroene, stevige bladeren die na garen niet meer nodig hebben dan een beetje zout en peper, een waanzinnig winterproduct!

Zuurkool uit de Elzas, van de originele rauwe versie tot verschillende gemarineerde soorten. Choucroute cuite alsacienne met riesling, ganzenvet, reuzel en jeneverbes,  choucroute cuite brasserie met riesling, reuzel, ui, spekjes en jeneverbes en choucroute cuite traditionnel met riesling, reuzel, ui, jeneverbes en peper. Deze soorten geven de Hollandse pot een verrassende en vooral lekkere twist.

Kool is van vroeger, maar kool is nog veel meer van nu.

'We werken graag met Rungis omdat ze alles hebben en als ze het niet hebben, dan zorgen ze dat ze het krijgen.'

Rungis is mijn ogen en oren. De medewerkers weten precies wat bij onze visie past: de puurheid, de zuiverheid van een product waar wij vervolgens iets moois mee doen.