Kwaliteitszorg

Voedselveiligheid neemt binnen onze samenleving een steeds prominentere plek in. Het beheren en beheersen van de complete voedselketen is een essentieel onderdeel binnen de bedrijfsvoering van Rungis.

ISO 22000 FSSC

Rungis is ISO 22000 FSSC gecertificeerd voor al haar bedrijfsprocessen. Hiermee is de voedselveiligheid van de teler tot de keuken gegarandeerd.

Rungis is aangesloten bij Food Compass. Dit sectoraal monitoringssysteem controleert de producten van haar leden op het aanwezig zijn van residuen. Tevens laat Rungis haar producten periodiek testen door een onafhankelijk laboratorium om ervoor te zorgen dat alle producten aan de microbiologische eisen voldoen.

Bij vragen omtrent ons voedselveiligheidssysteem of aanvullende informatie, kunt u contact opnemen via kwaliteitszorg@rungis.nl.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Rungis neemt ook op het gebied van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ haar verantwoordelijkheid.  Als groenten en fruitspecialist voor de horeca handelt Rungis met respect voor de natuur, maatschappij, medewerkers, klant, teler én product!  Duurzaam ondernemen zal tenslotte winst opleveren voor iedereen.

Reststroom groente- en fruitafval

In de visie van Rungis heeft controle van de reststromen een sleutelrol binnen de circulaire economie. Rungis kiest er heel bewust voor groente- en fruitafval nauwkeurig te scheiden van de andere reststromen. Doormiddel van een grootschalige vergister wordt onze groente en fruit reststroom omgezet in biogas. Uit dit biogas wordt groene elektriciteit en groen aardgas opgewekt. De vaste stof die na dit proces overblijft wordt ingezet als bodemverbeteraar in de land- en tuinbouw. Zo is de cirkel weer rond!

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via kwaliteitszorg@rungis.nl.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.