Gert Jan's keuze met Europees steenfruit en coco blanc

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week Europees steenfruit, waaronder de Hollandse opal pruimen, coco blanc en frisse peentjes.

Het lekkerste steenfruit komt op dit moment uit Frankrijk, waaronder ook Corsica. De peche de vigne, ook wel wijngaardperzik genoemd, is aan het begin van haar seizoen, maar heeft al wel dat kenmerkende rode vruchtvlees. Ook de Franse abrikozen zijn onwijs smaakvol en sappig.

Uit de Hollandse Betuwe hebben we de eerste opal pruimen binnen. Deze pruimen hebben een losse pit en een volle pruimensmaak.

Ter ondersteuning van deze fantastische producten én jouw creativiteit hebben wij ook verschillende purees van Ponthier. Zoals de variaties in witte perzik, abrikozen en mirabellen. Ook de azijnen van Romina, zoals de abrikozen-, perziken- en pruimpittenvariant zijn een smaakvolle toevoeging.

Van de seizoensgroenten lichten we vandaag de coco blanc uit, een witte boon uit de Franse Provence. Later zullen de coco de paimpol volgen.

Ook de frisse en jonge bospeentjes passen volledig in het seizoen. Naast de felle oranje kleur, hebben we ook uniek gekleurde peentjes met óf zonder lof!

Rungis, dat is een leverancier met topproducten. En altijd hebben ze primeurs. De service is ook goed.

Ik vind dat de communicatie heel sterk verloopt; er wordt aangegeven als iets er niet is en dan wordt er gezorgd voor een alternatief. Het klopt gewoon allemaal.