Groente en fruit azijn en olie van Romina

Romina is het bedrijf van een excentrieke Duitse fijnproever met een neus voor kwaliteit. Crazy Mike is op een zoektocht naar de allerbeste ingrediënten, zoals bergamot uit Calabrië, eekhoorntjesbrood uit Piëmonte, kardemom uit India en meer, om zijn meesterlijke creaties tot leven te brengen. Door het inkoken, distilleren en fermenteren ‘vangen’ we de smaken en worden krachtige groente en fruit oliën en azijnen gecreëerd.

De kern van zijn creaties begint altijd met een eerder neutrale olijfolie, meestal de Hojiblanca-variant, of een fruitig frisse azijn gemaakt van de Trebbiano Toscano druif, die rijk is aan vruchtsuikers. Bovendien biedt Romina een witte wijnazijn op basis van Trebbiano en een heerlijk stroperige Aceto Balsamico aan.

Niet te zuur, niet te zoet

Daarnaast heeft Romina een prachtige gefermenteerde tomatenpasta in zijn assortiment, de tomaten strattu. De tomaten worden zorgvuldig ontdaan van hun schil en pitten, waarna ze op houten planken in de warme zon van Sardinië worden gedroogd. Tijdens dit proces worden de tomaten ingedroogd tot ongeveer 1/25 van hun oorspronkelijke grootte en ondergaan ze een fascinerend fermentatieproces. Het resultaat is een tomatenpuree 2.0 met een heerlijke umami-ondertoon.

De azijnen worden vervaardigd met behulp van de Trebbiano Toscano druif, die van nature rijk is aan suikers. Hierdoor ontstaat een fruitige smaak met een milde afdronk. Behalve de appelazijn, bevatten ze geen extra suiker. De viscositeit wordt uitgedrukt in een getal: hoe hoger dit getal, des te dikker en zoeter de azijn is.

Groente en fruit olie

Bergamot olie
Artikelnummer 10207, fles van 250 ml
Van bergamot uit de Italiaanse regio Calabrië

Bloedsinaasappel olie
Artikelnummer 10173, fles van 250 ml
Van moro bloedsinaasappelen van het Italiaanse eiland Sicilië

Bospaddenstoelen olie
Artikelnummer 10208, fles van 250 ml
Geproduceerd met eekhoorntjesbrood uit het Italiaanse Piëmonte

Citroen olie
Artikelnummer 10171, fles van 250 ml
Van citroenen van het Italiaanse eiland Sicilië

Citroengras olie
Artikelnummer 10151, fles van 250 ml
Gemaakt van citroengras, ook wel bekend als sereh

Dragon olie
Artikelnummer 10178, fles van 250 ml
Geproduceerd met dragon uit de Franse Provence

Groene corbari tomaten olie
Artikelnummer 10209, fles van 250 ml
Gemaakt met de stengels van de corbari tomatenplant. Deze groeien in het zuiden van Italië, in de streek Campania

Kaffir limes olie
Artikelnummer 10181, fles van 250 ml
Gemaakt van kaffir limes, een limoen met een zeer intense smaak en geur welke zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië

Kaneelvruchten olie
Artikelnummer 10180, fles van 250 ml
Gemaakt van kaneelvrucht; een enorm zoete vrucht die ook wel bekend staat als suikerappel

Knoflook olie
Artikelnummer 10182, fles van 250 ml
Geproduceerd met Italiaanse knoflook

Koffie olie
Artikelnummer 10179, fles van 250 ml
Gemaakt met koffiebonen uit het Afrikaanse land Tsjaad

Kokosnoten olie
Artikelnummer 10185, fles van 250 ml
Geproduceerd met kokos uit Indonesië

Mandarijn olie
Artikelnummer 10183, fles van 250 ml
Van mandarijnen van het Italiaanse eiland Sicilië

Pompoenpit olie
Artikelnummer 10216, fles van 500 ml
Van pompoenpitten uit de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken

Rode uien olie
Artikelnummer 10184, fles van 250 ml
Van rode uien uit de Italiaanse regio Umbrië

Wilde mint olie
Artikelnummer 10176, fles van 250 ml
Van wilde mint uit de Italiaanse regio Umbrië

Specialties

Tomaten strattu

Artikelnummer 10172, pot van 220 ml

Ontdek deze ambachtelijk geproduceerd ‘tomaten miso’. Deze zeer geconcentreerde tomatenpasta is een ware umami-bom. Gemaakt van Siciliaanse tomaten die op houten planken in de warme zon van Sardinië worden gedroogd.

Aceto Balsamico 1,30

Artikelnummer 10175, fles van 250 ml

Deze Balsamico zo krachtig en gebalanceerd dat snel een eigen toeppassing te vinden is. Denk hierbij aan het combineren met gegrild rood vlees, oude kazen of gegrilde groenten. Ook samen met vers fruit levert deze Aceto Balsamico spannende smaakcombinaties op.
De dichtheid wordt met het getal 1,3 aangeduid, hoe hoger dit getal, hoe stroperiger en zoeter.

Witte wijnazijn Trebbiano druif

Artikelnummer 10170, fles van 250 ml

Van de gebruikte Trebbiano druiven wordt speciaal voor deze azijn een wijn gemaakt. De wijn is bijzonder geurig, de natuurlijke acetificatie vindt plaats zonder toevoegingen.
De dichtheid wordt met het getal 1,21 gram per milliliter aangeduid, hoe hoger dit getal, hoe stroperiger en zoeter. Opgeloste suiker is zwaarder dan water.

Ansjovis saus

Artikelnummer 10215, fles van 250 ml

Deze dolatura is een fenomenale ansjovis saus (Nobil Drupa di Alici). Om 1l te produceren wordt 30kg ansjovis, schoongemaakt, geperst en gefermenteerd.

Groente en fruit azijn

Aardbeien azijn
Artikelnummer 10177, fles van 250 ml
Gemaakt met aardbeien van het Italiaanse eiland Sicilië

Abrikozen azijn
Artikelnummer 10154, fles van 250 ml
Gemaakt met abrikozen uit het Oostenrijkse Burgenland

Amalfi citroen azijn
Artikelnummer 10156, fles van 250 ml
Gemaakt met citroenen die afkomstig zijn van rond de Amalfi kust in de Italiaanse regio Campanië

Amarena kersen azijn
Artikelnummer 10189, fles van 250 ml
Azijn gemaakt met amarena kersen

Appel azijn 1,25
Artikelnummer 10152, fles van 250 ml
De dichtheid wordt met het getal 1,25 aangeduid, hoe hoger dit getal, hoe stroperiger en zoeter.

Appel azijn 1,3
Artikelnummer 10193, fles van 250 ml
De dichtheid wordt met het getal 1,3 aangeduid, hoe hoger dit getal, hoe stroperiger en zoeter.

Bananen azijn
Artikelnummer 10186, fles van 250 ml
Geproduceerd met bananen van het Portugese eiland Madeira

Benevento 98 kruiden azijn
Artikelnummer 10206, fles van 250 ml
Complexe azijn met de gelaagdheid van de aroma’s van 98 kruiden

Bergamot azijn
Artikelnummer 10194, fles van 250 ml
Van bergamot uit de Italiaanse regio Calabrië

Bloedsinaasappel azijn
Artikelnummer 10155, fles van 250 ml
Van moro bloedsinaasappelen van het Italiaanse eiland Sicilië

Bospaddenstoelen azijn
Artikelnummer 10195, fles van 250 ml
Geproduceerd met eekhoorntjesbrood uit het Italiaanse Piëmonte

Boter azijn
Artikelnummer 10149, fles van 250 ml
Geproduceerd met zoete boter uit Het Aostadal in het noordwesten van Italië

Bramen azijn
Artikelnummer 10187, fles van 250 ml
Van bramen uit de Italiaanse provincie Zuid-Tirol

Cacao azijn
Artikelnummer 10196, fles van 250 ml
Van cacaovruchten uit Peru

Conference peren azijn
Artikelnummer 10163, fles van 250 ml
Geproduceerd met conference peren uit de Franse Provence

Curry azijn
Artikelnummer 10198, fles van 250 ml
Van kruiden en specerijen uit India

Dragon azijn
Artikelnummer 10199, fles van 250 ml
Van dragon uit de Italiaanse regio Calabrië

Frambozen azijn
Artikelnummer 10200, fles van 250 ml
Van frambozen uit het Pustertal in de Alpen in het noordoosten van de Italiaanse provincie Zuid-Tirol

Gerookte walnoothout azijn
Artikelnummer 10188, fles van 250 ml
Geproduceerd met gerookt walnoothout

Geroosterd mosterdzaad azijn
Artikelnummer 10203, fles van 250 ml
Met hele geroosterde mosterdzaadjes

Granaatappel azijn
Artikelnummer 10157, fles van 250 ml
Van granaatappel uit de Italiaanse regio Calabrië

Groene asperge azijn
Artikelnummer 10158, fles van 250 ml
Van groene asperges van het Italiaanse eiland Sicilië

Hazelnoten azijn
Artikelnummer 10210, fles van 250 ml
Geproduceerd met hazelnoten uit het Italiaanse Piëmonte

Indiase mango azijn
Artikelnummer 10161, fles van 250 ml
Gemaakt van mango’s uit India

Jonge tijm azijn
Artikelnummer 10205, fles van 250 ml
Van lente tijm uit de Provence in Frankrijk

Kaffir limes azijn
Artikelnummer 10201, fles van 250 ml
Gemaakt  van kaffir limes, een limoen met een zeer intense smaak en geur welke zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië

Kaneelvrucht azijn
Artikelnummer 10202, fles van 250 ml
Geproduceerd met de kaneelvrucht uit Sri Lanka

Kardemom azijn
Artikelnummer 10197, fles van 250 ml
Gemaakt met kardemom uit India

Kokosnoten azijn
Artikelnummer 10190, fles van 250 ml
Geproduceerd met kokos uit Indonesië

Komijn azijn
Artikelnummer 10191, fles van 250 ml
Gemaakt met komijn uit Iran

Komkommer azijn
Artikelnummer 10159, fles van 250 ml
Van Italiaanse komkommers

Kweepeer azijn
Artikelnummer 10160, fles van 250 ml
Van kweeperen uit de noordelijke Italiaanse provincie Zuid-Tirol

Lavendel azijn
Artikelnummer 10211, fles van 250 ml
Van lavendel uit de omgeving van Grasse in het Zuiden van Frankrijk

Marsala azijn
Artikelnummer 10162, fles van 250 ml
Gemaakt met Marsala wijn. Door tijdens het vergistingsproces van de wijn alcohol toe te voegen stopt de vergisting eerder en blijven er suikers over. Het resultaat is een zoete wijn; Marsala

Passiefruit azijn
Artikelnummer 10164, fles van 250 ml
Van Frans eiland La Réunion in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius

Perziken azijn
Artikelnummer 10165, fles van 250 ml
Geproduceerd met perziken uit de Franse Provence

Provence ananas azijn
Artikelnummer 10153, fles van 250 ml
Geproduceerd met ananas uit de Franse Provence

Pruimpit azijn
Artikelnummer 10166, fles van 250 ml
Gemaakt met pruimpitten uit het Italiaanse Piëmonte

Rode bessen azijn
Artikelnummer 10167, fles van 250 ml
Van rode bessen uit het Pustertal in de Alpen in het noordoosten van de Italiaanse provincie Zuid-Tirol

Rode shiso azijn
Artikelnummer 10214, fles van 250 ml
Gemaakt met rode shiso; familie van de munt met een fijne smaak die een beetje aan basilicum doet denken.

Saffraan azijn
Artikelnummer 10213, fles van 250 ml
Gemaakt met saffraan uit Montefiorino in de Italiaanse provincie Modena

Steranijs azijn
Artikelnummer 10204, fles van 250 ml
Gemaakt met steranijs uit Vietnam

Timut peper azijn
Artikelnummer 10212, fles van 250 ml
Geproduceerd met Timut citruspeper met hints van roze grapefruit en yuzu uit Nepal

Tomaten azijn
Artikelnummer 10150, fles van 250 ml
Van tomaten van het Italiaanse eiland Sicilië

Verbene azijn
Artikelnummer 10169, fles van 250 ml
Gemaakt met steranijs uit Vietnam

Vlierbloesem azijn
Artikelnummer 10168, fles van 250 ml
Van vlierbloesem uit de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken

Wilde venkel azijn
Artikelnummer 10192, fles van 250 ml
Van wilde venkel van het Italiaanse eiland Sicilië

Zwarte knoflook azijn
Artikelnummer 10174, fles van 250 ml
Van gefermenteerde zwarte knoflook uit Voghiera, een gemeente in de Italiaanse provincie Ferrara

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.

Het is alsof je op een heel grote groentemarkt loopt waar je werkelijk alles kunt vinden. Dat is de kracht van Rungis!