Gert Jan's keuze met smaakvolle cressen en kleurrijke radijzen & bloemkolen

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Deze week introduceren we nieuwe, smaakvolle cressen. Wat deze cressen bijzonder maakt, is dat ze geteeld zijn op aarde en al los zijn gesneden. Hierdoor zijn de cressen sterk en betaal je ook echt voor wat je binnenkrijgt. De cressen komen in verschillende soorten en maten. Van heel klein (30 gram), een tussenmaat (200 gram), tot aan een royale 1000 gram. Komende weken zal hier nog meer aandacht aan besteed worden.

De Franse gekleurde mini bloemkolen zijn al een aantal keer aan bod gekomen. Wij zijn zo enthousiast dat ze in deze video nog een keer terugkomen! We hebben naast de mini bloemkolen in verschillende kleuren, ook de normale bloemkolen in verschillende kleuren. Nu is het echt seizoen!

Deze week is de nieuwe oogst meat radijzen binnengekomen uit Frankrijk. Zoals gewoonlijk zijn alle soorten weer terug te vinden in ons assortiment: de pink meat, green meat, blue skin en de red meat! Allemaal hebben ze een mooie intense kleur. Deze radijzen zijn uiterst geschikt om rauw te schaven. In Azië worden ze echter ook gekookt gegeten.

Ze leveren mooie groenten en fruit en je kunt producten bestellen die niet standaard zijn. Ik werk al heel lang met hen samen. Rungis was een van de eerste leveranciers die ik heb benaderd toen ik voor mezelf begon. We hebben nauw contact, soms zelfs in de nacht. Dan app ik: heb je nog iets leuks?

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.