Zelf zeewiersnijden in de Oosterschelde

De diepte in om Oosterschelde zeewieren te ontdekken onder leiding van, Rungis zeewiersnijder, Jan Kruijsse. De Oosterschelde biedt een ongekende schat aan wilde wieren die veel nieuwe culinaire kansen bieden. De fascinerende zeewieren, de bevlogen chefs en het enthousiasme en de kennis van Jan maken deze dag in Yerseke tot een culinair feestje.

Soms lijkt het of alles ontdekt is, maar de Oosterschelde biedt nog een ongekende schat aan culinaire mogelijkheden. Rungis laat graag zien wat er verkrijgbaar is en, het belangrijkste, welke kansen er voor de horeca liggen. Maandag 13 mei 2024 zijn we aan de slag gegaan met echt verse zee-eik, Iers mos, Japans bessenwier en bijvoorbeeld roodhoorntjeswier en codium. Bekijk hier de aftermovie!

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.

Ze hebben gewoon alles. Bovendien word je zorgeloos geholpen. Je wordt perfect begeleid bij de overgang naar een nieuwe kaart: ze komen langs en nemen door welke producten over vijf, zes weken beschikbaar zijn.