Brabantse Wal asperges

De lekkerste asperges van de koude grond

Zodra de Brabantse Wal asperges eind maart beschikbaar komen, switcht Rungis van Limburgse AA naar Brabantse Wal asperges. Deze zijn top van smaak en strakker gesorteerd.

De Brabantse Wal

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de wal waait.

Europees Streekproduct

In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Brabantse Wal asperges

Sortering 22 -28 mm, per kist 20504

Smaak: De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de unieke zilte smaak. Ook heeft deze asperge weinig bitters.

Bereidingswijze: Met asperges van goede kwaliteit kan je ongekend veel kanten op. Natuurlijk kunnen deze asperges worden gekookt maar denk ook eens aan barbecueën of gebruik ze rauw.

Combineren met: Maak bijvoorbeeld een spannende combinatie met sinaasappel, Hollandaise saus en Parmezaanse kaas.

Europees erkend streekproduct

Sinds 1992 kent de Europese Unie een waarderings- en beschermingssysteem dat betrekking heeft op het kwaliteitsbeleid voor landbouwproducten en levensmiddelen.

De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. Het meest opvallend is de steilrand, een monument van aardkundige waarde.

Op de grens van hoog op laag groeien de lekkerste asperges; de Brabantse Wal Asperges. Lees hier meer over de Brabantse Wal asperges.

Een strakke 22 - 28 mm sortering en de aller beste kwaliteit

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.