Brabantse Wal asperges

De lekkerste asperges van de koude grond

Zodra de Brabantse Wal asperges eind maart beschikbaar komen, switcht Rungis van Limburgse AA naar Brabantse Wal asperges. Deze zijn top van smaak en strakker gesorteerd.

De Brabantse Wal

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de wal waait.

Europees Streekproduct

In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Brabantse Wal asperges

Sortering 22 – 28 mm, per kilo 20186
Sortering 22 -28 mm, per kist 20346

Smaak: De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de unieke zilte smaak. Ook heeft deze asperge weinig bitters.

Bereidingswijze: Met asperges van goede kwaliteit kan je ongekend veel kanten op. Natuurlijk kunnen deze asperges worden gekookt maar denk ook eens aan barbecueën of gebruik ze rauw.

Combineren met: Maak bijvoorbeeld een spannende combinatie met sinaasappel, Hollandaise saus en Parmezaanse kaas.

Europees erkend streekproduct

Sinds 1992 kent de Europese Unie een waarderings- en beschermingssysteem dat betrekking heeft op het kwaliteitsbeleid voor landbouwproducten en levensmiddelen.

De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. Het meest opvallend is de steilrand, een monument van aardkundige waarde.

Op de grens van hoog op laag groeien de lekkerste asperges; de Brabantse Wal Asperges. Lees hier meer over de Brabantse Wal asperges.

Een strakke 22 - 28 mm sortering en de aller beste kwaliteit

Rungis weet: groente is de basis om een gerecht te maken. Je hoeft geen week te wachten tot iets er is. Ze hebben alles van kleine boertjes tot internationale producten.’

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.