Cerisa kersen: de lekkerste kers ter wereld

De Cerisa kers is bij uitstek een product waar Nederland trots op mag zijn

Laat plukken

De Cerisa kers is een echt seizoensproduct met ultieme rijpheid die ontstaat door laat te plukken. Geen chef mag dit seizoen missen. De kwaliteit, royale grootte en geconcentreerde smaak zijn ongeëvenaard. Deze topkers heeft een echte bite. Cerisa’s zijn minimaal 28 mm en hebben een hartvorm. Doordat de pit van de kers relatief klein is, koop je veel vruchtvlees.

Seizoen deze week van start!

Bij Rungis zijn we trots op de intensieve samenwerking met onze telers. Door samen op te trekken ontstaan innovaties en selecteren we de beste kwaliteit. Cerisa kersen zijn hier een mooi voorbeeld van. Het seizoen is deze week van start gegaan!

Cerisa’s rijpen aan de boom, dat proef je. Een kers verliest zijn sappen via de steel en de dunne kurklaag, daarom worden de Cerisa kersen zorgvuldig met de hand geplukt en de kurklaag meegeplukt. Zo blijft de Cerisa extra sappig en smaakvol.

Eerste keus kersen

De Cerisa kers is bij uitstek een product waar Nederland trots op mag zijn. De kersen worden dus stuk voor stuk met de hand geplukt, gecontroleerd en dan in de speciale verpakking gelegd.

Alleen de eerste keus kersen in de overdekte boomgaard mag in de Cerisadoosjes, en dat is pakweg vijf procent. De Cerisa is daarmee met recht een limited edition.

Sidney Schutte: ik heb naar het Cerisa seizoen toegeleefd

“Ik kom van het Zeeuwse platteland,” lacht Sidney, “als kind ben ik opgegroeid tussen de boomgaarden. Appels, peren, pruimen, kersen, je at je er als kind helemaal vol aan! De kersen stonden bij mij absoluut op nummer 1. Het waren de lekkerste gezonde snoepjes uit mijn jeugd en ik keek aan het einde van het seizoen altijd verlangend uit naar het volgende seizoen.”
Lees verder

de lekkerste gezonde snoepjes uit mijn jeugd

Rick Gresnigt: Smokey runderwang met Cerisa kersen

‘Ik loop vaak lang met een idee rond. Ik denk er weken aan en droom er zelfs over. Een maand voor het kersenseizoen wist ik al wat ik wilde. Ik was blij dat ze er eindelijk waren. In dit gerecht zit zoet, zuur, zout en een bbq-smaak; alles bij elkaar. De runderwang wordt gestoofd, in vierkante blokjes gesneden en krokant gebakken. Erbij komen kersen. Gewoon van de boom op het bord, want die Cerisa’s zijn al perfect.’
lees verder

Gert Jan in de Cerisa boomgaard

Gert Jan neemt je mee door de Cerisa kersenboomgaard. Cerisa kersen zijn zeer breed inzetbaar en onweerstaanbaar in zowel zoete als hartige gerechten. Nu is ook het moment om Cerisa’s in te maken. Geen chef mag dit seizoen missen. De kwaliteit, royale grootte en geconcentreerde smaak zijn ongeëvenaard.

gewoon van de boom op het bord, want die Cerisa’s zijn al perfect
Onweerstaanbare combinaties

De combinatie van het beste ras, selectie van de grootste maat en de ultieme rijpheid maken de Cerisa kers de lekkerste kers van de wereld. En daarmee zijn ook genoeg onweerstaanbare combinaties te maken. In desserts komt de smaak juist tot zijn recht als niet te veel suiker wordt gebruikt. Fris en licht zijn de toverwoorden. Ook champagne en prosecco en de Cerisa kers zijn vrienden, gecombineerd in gerechten of puur samen in de flute of coupe. Maar probeer ze ook eens hartig te combineren. Met producten als asperge, kreeft, ganzenlever maar ook bijvoorbeeld met tomaat en burrata blijf je het fijne kersenaroma en de sappige structuur van de Cerisa erg goed proeven.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.