Bezoek Rungis op Gastvrij Rotterdam
Bezoek Rungis op Gastvrij Rotterdam van maandag 23 tot en met woensdag 25 september in Rotterdam Ahoy. We verwelkomen jou, jouw team en duizenden andere chefs en horecaondernemers graag op onze stand met verrassend groente en fruit. Welkom!
Groente en fruit hebben bij Rungis altijd een hoofdrol, we laten je proeven hoe je met uitgekiende combinaties en verrassende groente- en fruitsoorten iedere dag opnieuw je gasten kan verrassen en jezelf kan ontwikkelen. Rungis heeft gratis toegangskaarten voor je, vraag hier je toegangskaarten aan.
Continue innovatie
Bij Rungis maken we innovatie praktisch: we voegen jaarlijks een flink aantal producten toe aan ons assortiment. Heb jij onze micro kiwi’s, cordyceps, aspergesla, verse furikake en nieuwe lijn gevriesdroogd groente en fruit al geproefd? Ook doet Rungis steeds meer van jouw Mise en Place. Met een uitgekiend assortiment slamixen, gesneden groente en -fruit, sousvide gegaarde groenten en bereidingen geven we je een vliegende start waar je van op aan kunt.
De #VijfSeizoenen van Rungis!
Wie dicht bij de natuur staat en uitgaat van de kracht van elk seizoen, komt er niet onderuit; er bestaan vijf unieke seizoenen met groente en fruit die authentiek zijn voor dat jaargetijde. Laat je adviseren over waar je komende periode mee aan de slag kan op je menukaart. We sourcen zo lokaal mogelijk en gaan voor no waste. Groente en fruit geoogst in haar eigen seizoen is smaakvoller, voordeliger en duurzamer. Komt het ook nog eens uit de streek waar hun ‘wortels liggen’, dan is de smaak helemaal optimaal. Het klinkt heel simpel, en dat is het eigenlijk ook.
Kom proeven: gerookt groente en fruit
Het gerookte groente en fruit van Rungis wordt ambachtelijk koud gerookt, zonder kunstmatige conserveringsmiddelen of rookaroma’s. Het koud roken vindt plaats bij een temperatuur onder de 7°C, waarbij de groenten en het fruit minimaal 3 uur lang worden gerookt. Enkel het ingrediënt en de bereidingswijze maken het verschil! Lees meer.
Laat je adviseren over wat je de komende periode op je menu kan zetten
Gault&Millau Jamsessies
Tijdens de Gault&Millau Jamsessies wordt in een keuken- en restaurant setting dagelijks, in samenwerking met een chef en een sommelier, een jamsessie georganiseerd waarbij de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd. Rungis is partner van de Gault&Millau Jamsessies en voorziet chefs Henrie van der Heijden (Restobar Vista), Terry Priem (Ster), Fred Mustert (Restaurant Fred), Michael van der Korft (Tres), Takis Panagakis (Elea) en Floris Versluijs (In de keuken van Floris) van bijzonder groente en fruit.
Samen op de beursvloer
Rungis vind je in Hal 2, we trekken hier samen op met onze verspartners Livar Limburgs Kloostervarken, Bakkerij Carl Siegert en Ian en wijn. Voor de WedstrijdArena, waar restaurant- en koksvereniging Euro-Toques actief is, verzorgt Rungis de groente waarmee gekookt wordt op de beursvloer door de verschillende teams. Bekijk hier het wedstrijdprogramma. Dit programma wordt begin september gepubliceerd.
Kom proeven: Fresh As
Fresh As kiest altijd voor de hoogste kwaliteit groente en fruit in het seizoen. De verse producten gaan door een zorgvuldig vriesdroogproces, hierdoor ontstaat een product met een levendige kleur, smaak, structuur en ontelbaar veel toepassingen. En alle producten zijn 100% natuurlijk. Het inmiddels flink uitgebreide assortiment wisselt van plakken fruit tot kruiden poeders en van groenten poeders tot hele stukken fruit. Allen gevriesdroogd waarbij de smaak en kleur optimaal is. Lees meer.
Wij kijken er enorm naar uit om jou te ontmoeten tijdens deze live editie van Gastvrij Rotterdam! Krijg gratis toegang tot Gastvrij Rotterdam via Rungis, vraag hier je kaarten aan.
Maandag 23 september 11:00-18:00 uur
Dinsdag 24 september 11:00-18:00 uur
Woensdag 25 september 11:00-18:00 uur