Kleurrijk aardbeien assortiment
Wanneer de lente in volle gang is, kleurt ons keurijke aardbeien assortiment steeds meer mee.
Bij Rungis gaan we altijd voor kwaliteit. Daarom kiezen wij voor een uitgebreid assortiment aardbeien in verschillende kleuren en smaken, maar altijd in de beste kwaliteit.
Het aardbeien seizoen begint vroeg met de Lambada. Een bijzonder lekkere aardbei, vol van smaak en heerlijk zoet. Wanneer de lente in volle gang is, kleurt ons aardbeien assortiment steeds meer mee. Na de Lambada is daar ook de heerlijk frisse ananas aardbei, de aromatische framboos aardbei maar bijvoorbeeld ook de Franse gariguette.
Kennedy aardbei
Artikelnummer 120031
Seizoen van april t/m mei
Smaak: Een roze aardbei met wit vruchtvlees. Romig en zacht van smaak en de geur is bijzonder aromatisch. Een ware delicatesse.
Bereidingswijze: Gebruik rauw, zodat de unieke smaak goed tot z’n recht komt.
Combinatie: Combineer bijvoorbeeld met meloen en amandel.
Framboos aardbei
Artikelnummer 120006
Seizoen van eind maart t/m augustus
Smaak: Diepliggende zaden. Uitgesproken zoete smaak met het aroma van framboos.
Bereidingswijze: Puur en rauw houden.
Combinatie: Bijvoorbeeld met tuile en vanillesaus.
Ananas aardbei
Artikelnummer 120001
Seizoen van eind maart t/m augustus
Smaak: Deze aardbei heeft een friszoete smaak die doet denken aan ananas.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combinatie: Als versiering op taart en cake. Door salades of met champagne.
Roze aardbei
Artikelnummer 120056
Seizoen van eind maart t/m juli
Smaak: Roze/oranje van kleur en een aromatische smaak.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combinatie: Door zijn verrassende kleur leuk als decoratie bij bijvoorbeeld een dessert.
Gele aardbei
Artikelnummer 120057
Seizoen van eind maart t/m juli
Smaak: Een friszoete aardbeien smaak.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combinatie: Door zijn frisse smaak perfect om te gebruiken in salades of als toevoeging bij patisserie.
Witte aardbei
Artikelnummer 120062
Seizoen van eind maart t/m augustus
Smaak: Deze middelgrote aardbei heeft een verrassend zoete smaak en een kenmerkende witte kleur.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combinatie: De witte aardbei maakt elk gerecht bijzonder door zijn uiterlijk en verrassende smaak.
Groene aardbeien
Artikelnummer 120046
Seizoen van april t/m augustus
Smaak: De perfecte onrijpe aardbei. Met een friszoete smaak en een crispy bite.
Bereidingswijze: Rauw houden.
Combinatie: Lekker als fris accent in een gerecht.
Gariguette
Artikelnummer 120041
Seizoen van eind maart t/m juni
Smaak: Een langwerpige aardbei uit Frankrijk. Lichtfrisse en geconcentreerde smaak. Een mooie zachte aardbei.
Bereidingswijze: Rauw verwerken en bijvoorbeeld marineren.
Combinatie: Geschikt om door salades te verwerken. Of bij een klassieke ‘Charlotte’.
Hollandse aardbeien
Artikelnummer 120011
Seizoen van april t/m augustus
Smaak: Stevige aardbei met een goede smaak. Goed en lang houdbaar. Het ras veranderd mee met het seizoen, elsanta of sonata.
Bereidingswijze: Rauw of bijvoorbeeld door smoothies.
Combinatie: Geschikt om door salades te verwerken.
Bosaardbei
Artikelnummer 120002
Seizoen van juni t/m juli
Smaak: Een kleine wilde aardbei. Geurig, met een sterk aroma en een verfijnde smaak.
Bereidingswijze: Rauw houden. Deze aardbei is teer en zacht.
Combinatie: Stijlvolle toevoeging aan verfijnde patisserie. Zeer populair in Frankrijk
Mara des Bois
Artikelnummer 120019
Seizoen van mei t/m juli
Smaak: Sterk geparfumeerd aroma en heerlijk zoet. Heeft iets weg van de bosaardbei.
Bereidingswijze: Rauw komt deze aardbei het beste tot zijn recht.
Combinatie: Als gezonde snack uit het vuistje of verwerken door desserts.
Lambada aardbeien
Artikelnummer 120007
Seizoen van eind februari t/m half juni
Smaak: Heerlijk zoet en aromatisch met een zachte consistentie. De aardbei voor fijnproevers!
Bereidingswijze: Houd de aardbei zo puur mogelijk.
Combinatie: Klassieke combinaties laten deze aardbei het beste tot z’n recht komen. Denk aan creme suisse, merengue of witte chocolade mousse.