Perziken, nectarines en abrikozen: loopt het water je al in de mond?

Perziken, nectarines en abrikozen zijn nu volop in het seizoen en dat proef je! De fruitbomen bij de telers, waar we nauw mee samenwerken, worden dagelijks langsgelopen om zo alleen het boomrijpe fruit te plukken. De vruchten die nog niet rijp genoeg zijn blijven hangen tot ze zachter, zoeter en sappiger zijn. Vaak wordt steenfruit harder en onrijp geoogst, dit is goed voor de houdbaarheid en het gemak, maar zeker niet voor de smaak, best zonde!

We hebben rechtstreeks contact met de beste telers. Vroeg in het seizoen in Spanje, daarna in Frankrijk waar we samenwerken met dezelfde teler waar we ook onze appels en peren van afnemen. Zodra het kan komt het steenfruit uit de Nederlandse fruitboomgaarden, vaak van dezelfde telers als waar we onze Hollandse kersen afnemen. Loopt het water je al in de mond?

Geelvlezige nectarine

Artikelnummer 100032

De nectarine is het zusje van de perzik. Het verschil zit ‘m in de schil. Waar de perzik een donzige schil heeft, is deze bij de nectarine glad. Nectarines zijn daarom dus ideaal om zo uit de hand te eten, of na bereiden met schil en al te eten.

Witvlezige nectarine

Artikelnummer 100109

De smaakvolste perziken en nectarines komen uit Frankrijk, waar koudere nachten zorgen voor zoete en sappige vruchten. Deze nectarines zijn daardoor optimaal van smaak. Een heerlijk zoet aroma met zacht en sappig vruchtvlees. De ultieme vruchten voor de zomer.

Geelvlezige perzik

Artikelnummer 100033

Rijpe perziken ruiken goed naar perzik en geven licht mee wanneer je ze indrukt. Rijpe perziken zijn zeer breed inzetbaar. Zo zijn ze een smaakvolle aanvulling in salades, maar ook zeker in taarten en desserts. En probeer ze ook zeker eens van de barbecue. Een zomerse alleskunner.

Witvlezige perzik

Artikelnummer 100110

De witvlezige perzik bevat minder zuur en heeft een zoetere smaak dan de geelvlezige perzik. Hiermee is de witvlezige perzik uitermate geschikt voor als je echt op zoek bent naar het zoete in de perzik. Zowel de witte als de gele perzik zijn mooi stevig en heerlijk sappig.

Wilde witte perzik

Artikelnummer 100106

Wilde perziken, of platte perziken zoals ze ook wel worden genoemd, zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Deze wilde perziken zijn vaak zoeter dan de ronde varianten. En de pit van de wilde perzik is in verhouding zeer klein.

Biologische wilde gele perziken

Artikelnummer 270507

De biologische fruitteelt richt zich op het maximaal benutten van ecologische principes. Meststoffen komen uit de kringloop van de biologische land- en tuinbouw, in de vorm van mest, compost en groenbemesters. Ziekten en plagen worden vooral preventief bestreden, door sterke planten en een gezond ecosysteem te bevorderen. De biologische teelt gebruikt geen kunstmest en geen synthetische bestrijdingsmiddelen.

Peche de vigne

Artikelnummer 100078

De peche de vigne, of wijngaard perzik, is een bijzondere perzik. Deze perzik heeft namelijk rood vruchtvlees. Zo’n 250 jaar geleden lieten wijnboeren perzikbomen in hun veld planten, deze diende als beschermers van de wijnranken. Maar uiteindelijk groeide deze beschermers uit tot de heerlijke wijngaard perziken van nu. En naast zijn bijzonder rode kleur, heeft ook het vruchtvlees echt een andere smaak dan de gewone perzik. Een fantastische aanvulling op het assortiment steenfruit.

Nectavigne

Artikelnummer 100092

Door het combineren van de voordelen van een modern product, de nectarine, met de typische, rustieke en traditionele wijngaard perzik, is een uniek stuk fruit gecreëerd: de nectavigne. Een nectarine met rood vruchtvlees. Net als de wijngaard perzik prachtig rood vruchtvlees en een bijzonder goede smaak, maar dan met een gladde schil.

Abrikozen

Artikelnummer 100001

Zodra het kan halen we onze abrikozen uit Nederland, super smaakvol en lekker lokaal. Deze kleine vruchten hebben een zoete smaak en een zachtzuur aroma. Het vruchtvlees is stevig maar vol sap. De abrikozen lenen zich perfect voor hartige gerechten, bijvoorbeeld met kip of varkensvlees. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Opal pruimen

Artikelnummer 100074

Een zeer smaakvolle Hollandse pruim. Een goede vlezige structuur, friszoete smaak en vol van sap. Heerlijk om zo puur te eten, maar kan natuurlijk ook goed worden gebruikt voor sauzen of om te stoven.

Reine claude pruimen

Artikelnummer 100090

Dit oude pruimenras valt op door zijn groene kleur, maar is vooral bekend van zijn goede smaak. Laat je niet misleiden door de kleur, deze pruimen zijn niet zuur maar heerlijk zoet en aromatisch. Geniet van het seizoen wanneer het kan, ze zijn er slechts kort.

Mirabel pruimen

Artikelnummer 100068

De mirabel wordt ook wel kriekpruim genoemd. Het is een pruimensoort dat qua formaat op een grote kers lijkt. De meestal gele tot geel-rode mirabellen zijn mooi stevig en het vruchtvlees laat makkelijk los van de pit.

Ik kies in eerste instantie voor Rungis vanwege het brede aanbod. Daar komt bij dat ik een Japan-fanaat ben en Rungis heel veel uit dat land importeert.

Rungis en ik delen de passie voor kwaliteit. We werken al meer dan 30 jaar samen, maar toch zorgt Rungis elke keer weer voor innovatie.