Rungis introduceert verse furikake

Furikake is een krachtig Japans strooisel van zeewier, sesam en bonito. Net als bij veel ingrediënten uit de Japanse keuken heeft de hartige umamismaak ook bij furikake een belangrijke rol. Traditioneel wordt furikake gebruikt als topping bij gekookte rijst, de toepassingsmogelijkheden zijn echter veel breder. Rungis heeft een speciale introductie: super aromatische verse furikake.

Verse furikake is zo veelzijdig dat het kan worden gebruikt om direct leven te blazen in gerechten. De naam furikake is afgeleid van het werkwoord furikakeru, wat strooien betekent. We kende furikake voornamelijk in geheel gedroogde vorm, daar komt nu verandering in! De smaak van verse furikake is een stuk intenser en kan dus echt worden gezien als volwaardig ingrediënt.

Extra dimensie

Gebruik de furikake niet alleen voor het op smaak brengen van rijst, maar strooi het ook eens over noedels, salade en andere gerechten die een Japanse invloed kunnen gebruiken. De zachte furikake geeft echt een hele andere smaakbeleving en ander mondgevoel dan de gedroogde variant en zorgt voor een extra dimensie.

Traditie en een zachte textuur

De zachte furikake (ふりかけ) is gemaakt van lokaal handgeplukt zeewier uit Hagi in de Yamaguchi prefectuur. Zijn elastische en verse eigenschappen geven een zachte textuur waar in Japan al generaties lang van wordt genoten. Gecombineerd met de smaken sesam, bonito en shiso blad, geeft deze topping zoveel meer dan een toevoeging van wat extra smaak. Ook een aromatische geur en prettig mondgevoel worden aan je gerecht toegevoegd.

Van wakame en van hijiki zeewier

De zachte furikake komt in twee verschillende soorten, ieder van een eigen zeewiersoort en daarmee met een eigen smaak en structuur. De furikake met wakame zeewier, sesam en shiso is wat grover. De furikake met hijiki zeewier en shiso heeft een nootachtige smaak. Beide soorten zijn zacht, rijk en hebben diepgang in de smaak.

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.

Bij Rungis staat kwaliteit op één, net als continuïteit. Wat zij leveren is altijd goed, altijd constant. Dat gebeurt op basis van persoonlijk contact: dat is fijn communiceren.