Zwarte wintertruffel

Truffels, één van de meest delicate producten ter wereld. Of het nu gaat om de subtiele zomertruffel, de intense bianchetti of de zwarte wintertruffel. Elke truffel heeft zijn eigen unieke geur en smaak en zijn eigen seizoen. En nu is de tijd van de zwarte wintertruffel.

Nu optimaal van smaak.

We zitten nu midden in het seizoen van de zwarte wintertruffel. Hij is nu optimaal van smaak, super geurig en van binnen bijna net zo zwart als van buiten. Het perfecte moment om te werken met deze zwarte parel! De zwarte wintertruffel groeit vooral in Italië en Frankrijk. Bij Rungis gaan we altijd voor de beste kwaliteit en de beste smaak, zo zal onze truffel de ene keer uit Italië komen en de andere keer wellicht uit Frankrijk. Kwaliteit en smaak is het belangrijkst!

Haal het beste uit de truffel

Anders dan de witte truffel, kan de zwarte truffel goed verwarmd worden. Juist dan komt die typische, intense smaak vrij. Truffel combineert mooi bij zachte smaken als roerei, aardappelpuree of risotto. Vermijd smaken die over de truffel heen knallen als rauwe ui of tomaat, zoek het in de subtiliteit en haal het beste uit de truffel. Ga je voor het ‘wauw’ effect? Borstel de truffel goed schoon en schaaf hem bij de gast aan tafel over het gerecht, de geur die vrijkomt is ongeëvenaard!

Het is alsof je op een heel grote groentemarkt loopt waar je werkelijk alles kunt vinden. Dat is de kracht van Rungis!

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.