Gert Jan's keuze met de Japanse yuzu, kweepeer en gefermenteerde meiraap

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. De allereerste yuzu’s uit Japan zijn weer aangeleverd! Er is maar één boomgaard in Japan die deze bijzondere vrucht mag exporteren naar Nederland. Wij zijn er daarom ook extra trots op om ze voor je te hebben!

De yuzu, uit de Japanse Kochi regio, wordt gekenmerkd door de vele etherische oliën in de schil. Deze oliën zorgen voor een intense geur en smaak. Ook het sap van de yuzu is vol van smaak.

Daarnaast is het seizoen van de Turkse kweepeer aangebroken. Omdat er momenteel van deze peer een groot aanbod is, is de prijs erg gunstig. Ten slotte merken we dat gefermenteerde groenten steeds populairder worden. Heb jij de gefermenteerde meirapen al geprobeerd? Een authentiek product van dezelfde producent als van onze traditionele Elzas zuurkool.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.

Rungis heeft veel ervaring qua groente en staat voor kwaliteit. Hun communicatie is ook heel goed. Bijna dagelijks krijgen we een appje of mailtje over de nieuwe seizoensproducten.