Gert Jan's keuze met echte herfstklassiekers

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Hollandse stoofperen mogen niet ontbreken in het herfstseizoen. De klassieke gieser wildeman is hier een perfect voorbeeld van. De kleine variant is uitermate geschikt om in zijn volledigheid te gebruiken en de ietwat groetere zijn zijn perfect voor het snijden in parten. Ook de roodkleurige karmozijn peer is een mooi voorbeeld van een smaakvolle stoofpeer.

De Spaanse kaki’s zijn heerlijk zoet en perfect te gebruiken met andere herfst producten.

De cranberries uit Terschelling hebben een kort seizoen, maar als je ze juist voorbereid of invriest, kan er heel het seizoen gebruik gemaakt van worden.

De cepes, oftewel eekhoorntjesbrood, blijven een herfst favoriet. Ze zijn erg smaakvol en lekker klein. Ook de bijzondere maitake is erg smaakvol en gezond. Daarnaast is deze ook nog eens van Nederlandse wildpluk!

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.