Gert Jan's keuze met Noord-Amerikaanse paddenstoelen en de eerste pompoenen

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Ondanks de zomerse temperaturen, bereiden wij ons al voor op het volgende seizoen: de herfst! Dat doen we met fantastische Noord-Amerikaanse paddenstoelen. Voorbeelden hiervan zijn de lobsterzwam, mooi vlezig van structuur en heeft een donker oranje kleur, de zwavelzwam, ookwel chicken of the woods genoemd en de matsutake. Qua smaak is deze echt een van de meest bijzondere. Nu is het seizoen!

Ook de verse Franse natte walnoten zijn er weer. Ze zijn niet gedroogd en dat maakt de smaak iets bitterder. Het is een kort seizoen van ongeveer 4 weken.

De herfst kan natuurlijk niet zonder pompoenen. Ze zijn er weer in verschillende kleuren en smaken. De uchiki kuri met een mooie oranje schil, de spaghettipompoen en de crown prince met een mooie nootachtige smaak: mooie voorbeelden van de pompoenen in ons assortiment.

Rungis biedt naast een heel gevarieerd assortiment ook heel veel kennis over alle producten. Ze komen met inzichten waar mijn studenten en ik nooit op zouden komen.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.