Gert Jan's keuze met rode peren, Spaanse tomaten en crosne

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Het is nu echt het seizoen voor appelen en peren. Niet alleen handappelen en handperen, maar juist ook veel anderen smaken, kleuren en structuren. Ook geschikt dus voor andere (warme) bereidingen. Wereldwijd is er de trend voor rode peren. Mooie voorbeelden zijn de sappige early desire peer, de sweet sensation en de bekende rode williams peer.

Ook de wolfsklauwappel (patte de loup)  past helemaal in het seizoen. Een mooie, smakelijke stofappel die perfect geschikt is voor warme bereidingen.

Het seizoen van de vele soorten Provence tomaten is voorbij. Dat specialistische aanbod is nu verschoven naar Spanje. Spanje kennen we voorheen als massaproducent van tomaten, maar ook de speciale soorten en smaken komen nu daar vandaan.

Crosne is een groente die perfect is voor de komende feestelijke tijd. Met een lichte aardappelsmaak is het een fantastisch product.

Rungis is de nummer 1 keuze als je kijkt naar wat ze hebben en hoe goed het allemaal is. Je krijgt topkwaliteit en het ìs er bovendien altijd. Zo niet, dan krijg je ‘s morgens vroeg een appje dat er een alternatief is gevonden.

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.