Gert Jan's keuze variaties in knoflook, erwtkaviaar en hoge kwaliteit asperges

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week variaties in knoflook, erwtkaviaar en hoge kwaliteit asperges.

Knoflook is echt een smaakmaker, maar hoeft niet altijd overheersend te zijn. Er zijn genoeg subtiele knoflookvariaties die vol van smaak zijn. Een mooi voorbeeld is verse daslook. Zowel het blad, de bulbs als de bloemen. Nu is echt het seizoen!

Ook vers geoogste knoflook uit Frankrijk brengt een subtielere knoflooksmaak met zich mee. Verser dan dit krijg je het niet. Ook de witte knoflookbloemen, vanaf volgende week ook de paarse, hebben een subtiele knoflooksmaak.

Het is nu echt seizoen voor de verse, jonge peulvruchten zoals tuinbonen, doperwten en kapucijners. En wel heel bijzonder is het erwtkaviaar uit Spanje, Baskenland. Heel secuur gepeld en in een potje gedaan ter bescherming. Een heel mooie zoet, vers en smaakvol product.

Het merendeel van het jaar komen de bosaardbeien uit Spanje, Malaga. Zowel de witte als de rode. De witte bosaardbeien zijn zelfs iets zoeter. Vanaf deze week halen we de rode variant uit België: smaakvol van dichtbij dus.

Ook de superior queens en queenies zijn weer terug in ons assortiment. Van hoge kwaliteit die ook écht terug te proeven en te zien is. Vanaf vandaag ook de eerste korenaar asperges!

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.

De basis is klassiek, maar we voegen nieuwe ingrediënten en bereidingen toe. Veel groenten ook. Van Rungis; omdat zij een constante kwaliteit leveren en veel producten in hun assortiment hebben.