Daslook, de start van de lente!

Met de komst van de lente is ook het seizoen voor daslook aangebroken. Daslook, ook wel wilde knoflook genoemd, heeft een iets mildere smaak dan knoflook en ziet eruit als bieslook met een blaadje.

Daslook heeft zijn weg in de culinaire wereld al helemaal gevonden. Steeds meer chefs maken gebruik van het broertje van de knoflook en dat is niet zomaar. Vooral in andere Europese landen, zoals Frankrijk, is de daslook razend populair.

Daslook is erg veelzijdig. Naast dat het rauw is te eten, kan dit plantje ook een enorm smaakvolle toevoeging zijn aan soepen, salades of bijvoorbeeld een zelfgemaakte pestodressing. Om de knoflook-achtige smaak van de daslook te behouden, is het beter om de blaadjes mee te bakken of mee te verwarmen. Naast dat het blad van de daslook bruikbaar is, is ook de knol en de bloem van de lookplant te gebruiken in gerechten.

In Nederland is wildplukken van daslook eigenlijk niet toegestaan en wordt de plant wettelijk beschermd. In de bosrijke gebieden in andere Europese landen, zoals Frankrijk, kom je daslook wat vaker tegen. Daar mag je het kruid ook voor eigen gebruik plukken. In het voorjaar trekken de liefhebbers eropuit om de eetbare daslookbladeren in het bos te plukken.

 

Daslook

Artikelnummer 140023

Seizoen: Maart tot juni

Smaak: Behoort tot de lookfamilie en heeft een milde knoflooksmaak die gepaard gaat met een vleug van bieslook en ui.

Bereidingswijze: Rauw te gebruiken, maar op z’n lekkerst als de bladeren worden mee verwarmd.

Combineren met: Heerlijke smaakmaker in bijvoorbeeld soepen, salades of een zelfgemaakte pesto.

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.

Rungis biedt naast een heel gevarieerd assortiment ook heel veel kennis over alle producten. Ze komen met inzichten waar mijn studenten en ik nooit op zouden komen.