Gert Jan's keuze met wintertruffels, kleurrijke bloemen en barbe di frate

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week de bijzondere wintertruffels, bosaardbeien, kleurrijke bloemen en barbe di frate!

Het seizoen voor de zwarte wintertruffel is ieder jaar weer erg bijzonder. Omdat we bij Rungis met 5 seizoenen werken, zijn producten in het hoogseizoen van de beste kwaliteit, prijs en smaak. Het absolute hoogseizoen voor de wintertruffel is nu!

Ook zijn de Spaanse bosaardbeien weer terug te vinden in ons assortiment! De Hollandse lambada aardbeien volgen eind februari.

Voor eetbare bloemen is de smaak, structuur, kleur en bite belangrijk. We hebben weer mooie, kleurrijke en vrolijke soorten. Goudsbloemen, alyssum, borage, amandelbloesem of een mooie mix bijvoorbeeld. Ook het seizoen van Italiaanse barbe di frate is op een hoogtepunt. Een mooie groente om te garneren met een zilte smaak.

 

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.

De samenwerking is heel plezierig, vooral met Francis heb ik een heel goede band. Minstens zo belangrijk is de kwaliteit van de producten: je krijgt altijd het beste van het beste.