Stap ook over naar echt verse friet

Ambachtelijke koelverse friet

De trend van verse friet is niet te stoppen. Eenmaal naar verse friet overgestapte zaken willen niet meer anders en dat is met een reden. De friet van FrietHoes is puur natuur, niet droog, krokant en smaakt naar aardappelen. Bij de productie van deze frietjes wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eerlijke grondstoffen. De beste aardappels worden voorgebakken in een mix van duurzame en natuurlijke oliën. Voor extra smaak en een stoere ambachtelijke uitstraling blijft de schil om de aardappel.

De echt verse friet van FrietHoes wordt in heel Nederland binnen 24 uur van pieper tot pas geleverd. Dat betekent niet alleen een constante kwaliteit, maar er zijn meer voordelen!

Echte friet: zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen.

Meer friet, minder zout en saus

 

De smaak van de verse friet is voller en dat betekent dat er minder zout en saus nodig is.

Kiezen voor de verse friet van FrietHoes betekent een bewustere keuze: Deze friet is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappel. Het is echte friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen.

Meer marge

 

Met verse friet van FrietHoes op de kaart kun je meer marge maken.

De voordelen tegenover zelf voorbakken zijn enorm. Zo is er geen mise en place (snijden, voorbakken en koelen), een kortere afbaktijd (3-3,5 minuut), minder vochtverlies en gaat de olie langer mee.

Loaded fries

 

Verse friet is een prachtig bijgerecht, maar biedt ook mogelijkheden tot meer. Wat te denken van bijvoorbeeld Loaded fries?

Loaded fries zijn onderscheidend door verse toppings, denk aan piccalilly, stoofvlees en natuurlijk verse groenten, bijvoorbeeld geschaafd en zoetzuur gemarineerd.

Ambachtelijk met eerlijk verhaal

 

De verse friet van FrietHoes heeft een mooi, eerlijk verhaal. Zo gebruiken ze bij de productie en bereiding van deze producten zoveel mogelijk verse en eerlijke grondstoffen.

Kortom: FrietHoes levert echt verse, ambachtelijke friet met een eerlijk verhaal.

Manier van afbakken heel belangrijk

Sebastiaan Hoes, dé man achter Friethoes, vertelt hoe je het best verse friet afbakt: “Het belangrijkst is dat de chef voorzichtig met het product omgaat, het is een kwetsbaar product. Het liefst zelfs de zak opensnijden i.p.v. openscheuren. Zo komt er minder spanning op de zak. En vervolgens bakken in de zonnebloemolie tussen de 172 en 175 graden en in kleine hoeveelheden, bak je teveel friet in één keer dan zakt de temperatuur te veel terug. Af en toe even schudden en kijken wanneer jij de friet perfect vindt. De friet moet mooi goudbruin en knapperig zijn. Maar iedere frituur is anders. Kijk dus goed naar jouw friet en bepaal zelf de juiste tijd. Zo doen wij het ook in de winkel en op de festivals waar we staan.”

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.