Geen onnodige Food Miles

Naar Hollandse witte asperges wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Een echt seizoensproduct van dichtbij, iets waar Nederland trots op mag zijn. Minder aandacht gaat uit naar de Hollandse groene asperges. Bij Rungis vinden we dit onterecht!

 

Kies nu voor groene asperges uit Nederland, dit scheelt ruim 10.000 km aan Food Miles in vergelijking met import asperges. De voordelen voor jou als Chef bij de keuze voor Hollands groen zijn perfecte versheid, de beste smaak en een goede prijs. Ook het verhaal aan tafel staat als een huis, kortom: zet nu de seizoenen op de kaart!

Wist je dat groene asperges van dezelfde plant komen als de witte variant? Het enige wat extra hoeft te gebeuren is ze boven de grond te laten groeien. Het seizoen loopt, net als bij de witte variant, tot 24 juni.

Brabantse Wal asperges

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de wal waait.

In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Ze hebben gewoon alles. Bovendien word je zorgeloos geholpen. Je wordt perfect begeleid bij de overgang naar een nieuwe kaart: ze komen langs en nemen door welke producten over vijf, zes weken beschikbaar zijn.

Rungis heeft een enorm assortiment van hoge kwaliteit. Zelfs als een product er niet is, wordt het toch gevonden. ’T wordt gewoon geregeld!