Geen onnodige Food Miles

Naar Hollandse witte asperges wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Een echt seizoensproduct van dichtbij, iets waar Nederland trots op mag zijn. Minder aandacht gaat uit naar de Hollandse groene asperges. Bij Rungis vinden we dit onterecht!

Kies nu voor groene asperges uit Nederland, dit scheelt ruim 10.000 km aan Food Miles in vergelijking met import asperges. De voordelen voor jou als Chef bij de keuze voor Hollands groen zijn perfecte versheid, de beste smaak en een goede prijs. Ook het verhaal aan tafel staat als een huis, kortom: zet nu de seizoenen op de kaart!

Wist je dat groene asperges van dezelfde plant komen als de witte variant? Het enige wat extra hoeft te gebeuren is ze boven de grond te laten groeien. Het seizoen loopt, net als bij de witte variant, tot 24 juni.

Brabantse Wal asperges

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de wal waait.

In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Rungis x Dutch Cuisine

Het stimuleren van deze duurzamere teelt in Nederland is ook precies waar Dutch Cuisine naar streeft. Rungis en Dutch Cuisine slaan de handen ineen om de Nederlandse culinaire identiteit nóg meer op de kaart te zetten. Onder andere dus met échte Hollandse topproducten als deze groene asperges.

Meer lezen hierover? Bekijk onze blog!

Biodiversiteit op je bord

Rungis verbindt de chef en de teler. Door actief met telers samen te werken in plaats van anoniem te kopen op de veiling, kunnen we maatregelen nemen die de biodiversiteit positief stimuleren. Samen met Biodiversiteit op je bord, een initiatief van Dutch Cuisine, stimuleert Rungis haar chefs om smaakvol, gezond en verantwoord te koken met aandacht voor een duurzaam voedselsysteem.

Meer lezen? lees dan onze blog!

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.