Jules Cooking X Rungis

Wij vinden het altijd te gek om te zien wat de chefs voor fantastische gerechten maken met onze producten. Jules Wiringa is chef en content creator op zijn platform Jules Cooking. Inmiddels is hij de 400.000 volgers op Instagram gepasseerd en inspireert hij chefs van nu en de toekomst wekelijks. In deze blog zijn onze samenwerkingen terug te vinden.

Jules op bezoek bij de teler van de Hollandse watermeloen

In deze video gaat Jules op bezoek bij de teler van de Hollandse watermeloenen. De watermeloenen zijn een echt seizoensproduct en worden geoogst tussen juli en september. Jules maakt in deze video een geglazuurde dry-aged watermeloen gerecht. De glazuur bestaat uit tomatenglazuur en hij gebruikt de schil om een ​​compote te maken.

De Smaak van de Chef: Jules Wiringa

‘Elke keer als een video af is, laat ik ‘m een week liggen. Vervolgens kijk ik wat beter kan: het gerecht, het geluid of de manier van filmen. Video’s kunnen niet in één keer fantastisch zijn. Langzaamaan beter worden is de beste manier, dat geldt voor alles.’ Lees het hele interview met Jules.

Jules op bezoek bij de teler van de Cerisa kers

Jules gaat in deze video op bezoek bij onze teler van de Cerisa kers, dé lekkerste kers. De kersen worden gebruikt om een ​​prachtig dessert te maken, geïnspireerd op een taart uit het Zwarte Woud. Het is een chocolademousse met een kerseninterieur, een kersen- en vanillegel, een kersen- en chocoladecrème en een chocolade-vanillepoeder

Op bezoek bij onze Zeeuwse zeewierteler

In deze video reist Jules af naar de Oosterschelde om met onze zeewier teler vers zeewier te oogsten. Jules laat zien hoe je het zeewier in je gerechten gebruikt in combinatie met griet en wat kokkels. Hij gaat zeewierolie, krokant zeewier, een visfarce, saus van gegrilde griet en sous-vide gegaarde griet maken.

Jules maakt zijn eigen chocolade

Jules maakt in deze video zijn eigen pure chocoladereep van cacaobonen van Rungis. Deze smaakvolle cacaobonen komen uit Peru. Jules heeft na een lang proces van het onder andere fermenteren van de bonen, het roosteren en uiteindelijk het draaien tot chocolade zijn eigen reep gemaakt.

 

 

Citroendessert van de Amalfi citroenen van Rungis

In deze video maakt Jules een vanille-chiboust met een citroeninterieur gemaakt van citroengel en gekonfijte citroenschillen. Hij serveren dat met een citroencocktail, vanille-ijs, meringues en een tuille met citroenschillen.

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.

Rungis heeft alles in huis. Ze kunnen me verrassen en houden me scherp met hun producten. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog, dus ik ben al jarenlang trouwe partner.