Gert Jan’s keuze met smaakvolle druiven, fleur de courgette en Hollands vingerwier

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week weer een mooie selectie!

Deze week komen de smaakvolle Hoekstra druiven uit Zuid-Afrika aan bod. Ieder jaar weer zijn de druiven van mooie en zekere kwaliteit en smaak. De pitloze witte en rode druif zijn een vaste waarde in ons assortiment. De sweet sapphire druif is echt een seizoensdruif, die wordt gekenmerkt door zijn unieke vorm en smaak.

Daarnaast zijn we deze week weer gestart met de Hollandse fleur de courgette. Met trots geteeld door de familie Zwinkels. Ook zo’n mooi product zijn de Europese jonge avocado’s, zonder pit! En als primeur in het zeewier hebben we nu Hollands vingerwier. Een kelpsoort met een krachtige umami smaak. Natuurlijk dagelijks geoogst door Jan Kruijsse.

Rungis heeft veel ervaring qua groente en staat voor kwaliteit. Hun communicatie is ook heel goed. Bijna dagelijks krijgen we een appje of mailtje over de nieuwe seizoensproducten.

Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.