Gert Jan's keuze met aspergesla, smaakvol zomerfruit en nieuwe oogst kervelwortel

Iedere week inspireert Gert Jan Zonneveld Piek jou met zijn favoriete producten. Met deze week aspergelsa, nectavigne, Italiaanse druiven, kervelwortel en kleurrijke pepers.

Aspergesla, ook celtuse genoemd, is van origine een Aziatische groente. We doen er uiteraard weer alles aan om deze bijzondere groente beschikbaar te hebben. Het blad is misschien iets minder mooi, maar het gaat bij deze groente om de wortel. Deze zijn mooi stevig en dus perfect te gebruiken.

Vorige keer kwam de peche de vigne aan bod, de roodvlezige wijngaardperzik. Deze week zijn we begonnen met de roodvlezige nectarines, ook wel nectavigne genoemd. Beide zijn onwijs smaakvol en komen uit Frankrijk.

Onze nieuwe oogst druiven komt uit Italië. Ze zijn op dit moment nog jong en klein, maar ze worden vanaf nu elke week een stukje groter én zoeter.

Ook hebben we weer een nieuwe oogst kervelwortel uit Frankrijk. Deze stevige wortel is enorm veelzijdig en is bijvoorbeeld te stoven, koken of bakken, maar ook geschikt voor een puree.

Als laatste eyecatcher hebben we kleurrijke opgebonden pepers. Leuk om te hangen in een open keuken en daarnaast ook nog eens bruikbaar.

 

 

Als leerling werkte ik al met Rungis, vanwege hun mooie producten en enorme assortiment. Ze leveren maatwerk: als we bijvoorbeeld dikke schorseneren nodig hebben, dan zoeken ze die voor ons uit. Ze zijn ook niet te beroerd om iets na te leveren als de nood aan de man is.

Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.