De vijf seizoenen van Rungis en Dutch Cuisine
Zet de Nederlandse seizoenen op de menukaart! In deze kalender wordt je meegenomen in de vijf seizoenen van ons Nederlandse groente en fruit. Al het groente en fruit zijn volgens de 5 principes van Dutch Cuisine.
Samen met Dutch Cuisine, een initiatief dat de Nederlandse culinaire identiteit promoot, streeft Rungis naar duurzame en bewuste eetgewoonten. Dutch Cuisine richt zich op cultuur, gezondheid, natuur, kwaliteit en waarde, met respect voor ingrediënten, herkomst en biodiversiteit.
Proef de Nederlandse seizoenen!
Rungis levert dagelijks biologische groenten en fruit aan horeca en catering, met een focus op lokale, seizoensgebonden producten (van Skal-gecertificeerde telers). Het brede assortiment biedt alles van basisproducten tot exclusieve soorten, met een korte keten voor optimale versheid.
Biologische teelt bevordert biodiversiteit en een gezond ecosysteem door het vermijden van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wat leidt tot schonere lucht, gezondere gewassen en een vitale bodem. Door te werken met het concept van vijf seizoenen levert Rungis producten van maximale smaak en minimale impact op het milieu.
De vijf seizoenen kalender
Artikelnummer: 340041
Inhoud: 5 seizoen spreads waarin de Nederlandse biologische seizoenen volledig tot zijn recht komen. Van het zomerse zacht fruit tot de winterse kolen.
Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een organisatie die is ontstaan vanuit Nederlandse topchefs en foodprofessionals. Voornamelijk om de Nederlandse culinaire identiteit op de kaart te zetten.
Dutch Cuisine gaat uit van 5 principes die de Nederlandse identiteit op culinair gebied moeten ondersteunen. Deze principes zijn:
Cultuur
Gerechten die op tafel verschijnen zouden moeten kunnen vertellen waar in Nederland we ons bevinden en in welk seizoen we momenteel zitten.
Gezond
Dutch Cuisine stimuleert gezonde voeding en een gezond eetpatroon. Niet alleen voor onze lichaam en geest, maar ook voor onze aarde.
Natuur
Gebruik wat de natuur ons te bieden heeft. Hierbij doelt Dutch Cuisine ook op het niet gebruiken van kunstmatige toevoegingen. Daarnaast stimuleert Dutch Cuisine ‘no-waste’.
Kwaliteit
Dutch Cuisine kijkt niet alleen naar de prijs, maar juist ook kwaliteit van producten. Hierbij zijn respect voor het ingrediënt, de herkomst en de producent van uiterst groot belang.
Waarde
Koop, kook en eet bewust: herken kwaliteit en smaak, respecteer het ingrediënt, de herkomst en de producent. Werk met biologische producten of volgens de richtlijnen van ons programma Biodiversiteit op je bord.
Rungis en Dutch Cuisine slaan de handen ineen om de Nederlandse culinaire identiteit nóg meer op de kaart te zetten.