Topseizoen voor bonen van Hollandse bodem
Veel groente en fruitsoorten zijn tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Voor de beste smaak én kwaliteit kiezen we bij Rungis voor groente en fruit in haar eigen seizoen. En het liefst zo lokaal mogelijk.
Nu is echt het topseizoen voor bonen van Hollandse bodem. Van de vlezige speksnijbonen tot de zoete doperwten, nu is het moment om te werken met deze smaakvolle groenten. Elke boon heeft zijn eigen smaak, structuur en toepassingsmogelijkheden. Voor elk gerecht de geschikte boon!
Speksnijbonen
Artikelnummer 20142
De speksnijboon lijkt op het oog een kruising tussen de snijboon en sperzieboon. De peulen zijn in lengte vergelijkbaar met snijbonen, maar stevig en bolrond als de sperzieboon. De speksnijboon is mooi vlezig met een intense en iets zoete bonensmaak.
Kapucijners
Artikelnummer 20155
Verse kapucijners zijn een echte zomergroente. De paarse peul met zijn felgroene bonen is een bijzondere verschijning. Kapucijners worden onrijp geoogst, waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Kapucijners hoeven slechts kort te worden gekookt en hebben niet meer nodig dan een snufje zout.
Tuinbonen
Artikelnummer 20151
Tuinbonen hebben een grote viltachtige peul. Om bij de smaakvolle bonen te komen moet je ze eerst doppen, een enigszins tijdrovend klusje maar de bonen maken veel goed. Tuinbonen zijn super gezond en zitten vol vitamines. De frisse smaak komt perfect tot zijn recht in zomerse gerechten. Gebruik ze bijvoorbeeld door een salade, in de pasta, in een lekkere dip of op een broodje.
Sperziebonen
Artikelnummer 20188
Deze bonen staan ook wel bekend als slabonen of prinsessenbonen. Sperziebonen hebben een lichtzoete, typische bonensmaak en zijn lekker knapperig. Sperziebonen worden voornamelijk gekookt, maar deze groente is ook bij uitstek geschikt voor andere bereidingen zoals bakken, wokken of stomen.
Doperwten
Artikelnummer 20156
Net als kapucijners worden ook doperwten onrijp geoogst. De suiker in de erwt is dan nog niet omgezet in zetmeel en krijgt hierdoor zijn heerlijk zoete smaak. De zachte, zoete erwtjes zijn zeer breed inzetbaar. Zo zijn ze heerlijk in salades, risotto’s, pastasauzen maar ook als bijgerecht met bijvoorbeeld wat munt en olijfolie.
Peultjes
Artikelnummer 20160
Peultjes worden jong geoogst waardoor de erwtjes nog maar nauwelijks ontwikkeld zijn. Hierdoor draait het bij deze groente vooral om de peultjes zelf en niet om de erwtjes. De platte, heldergroene peultjes zijn heerlijk knapperig, mals en met een zoete smaak. Dat maakt de peultjes een zeer geliefd product.